Sector
Education
Form of Contract
Intermediate Form with CDP’s
Architect
BD Landscapes
Price
£600,000
Duration
16 Weeks
Quantity Surveyor
Aecom

Landscaping works to an internal courtyard


University College London

Campbell House, London

 

SUMMARY / DESCRIPTION:

The project specification was to provide landscaping works to an internal courtyard for University College London’s residential students based in the Euston London Campus.

 

Description

The purpose of the project was to regenerate the existing rundown area to create a calming aesthetic zone for the students to use during their free time. We achieved this by building levelled walkways, with soft landscaping, wooden seating areas all complimented by back lighting. We also installed a new cycle parking area and new steel staircase to provide further access into the building.

 

Challenges

We were faced with many access restrictions due to the location of the site being in the centre of surrounding buildings. The simple task of earth removal turned into a logistically challenging process.

 

Outcome

We worked tirelessly with the client’s project manager with open dialogue throughout to ensure the project didn’t affect any of the residents in close proximity.

 

This project was delivered by our GPF Lewis Solutions Management Team

Aldwickbury School
Coach House

Aldwickbury School

UCL -
Medawar Centre

Queens College London -
New Sixth Form Centre

Kings College London
- Learning Centre

Croydon
University Hospital

Highgate Infants School
- Bishopswood Road

Herne
Hill School

Grove House
Free SEN School